2017/03/31

Ardanın Mutfağı Kakaolu Fıstıklı Kış Helvası Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Kakaolu Fıstıklı Kış Helvası nasıl yapılır
Kakaolu Fıstıklı Kış Helvası Malzemeleri:
4 yemek kaşığı tereyağı
3 Su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao
1 su bardağı tahin
1 su bardağı file fıstık

Kakaolu Fıstıklı Kış Helvası Yapılışı
Derin bir tencereyi ocağa koyup ısıtın içine tereyağını koyun yavaş yavaş eritin.
Karıştırma kabına unu eleyin eriyen yağın üstüne ekleyin unun kokusu gelene kadar ve unun rengi koyu sarı veya kahverengine yakın renge dönene kadar karıştırın.
Kavrulan unu ocaktan birazcık alın pudra şekerinin yarısını ekleyin ve karıştırın. daha sonra tencereyi tekrar ocağa koyup kalan pudra şekerinide ekleyin biraz daha kavurun ve ocağı kapatıp tencereyi ocaktan alın.
tenceredeki karışıma kakaoyuda ekleyin. Üzerine tahin ekleyin iyice karıştırın. En son file fıstıklarda eklenip streç film serilmiş olan bir kalıbın içine helvayı dökün önce oda sıcaklığında dinlendirin daha sonra dolapta soğutun.