2016/12/10

Nursel'in Evi Pazılı Erişte Dilimleri Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Pazılı Erişte Dilimleri yapımı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Pazılı Erişte Dilimleri

Pazılı Erişte Dilimleri Malzemeleri
1 bağ pazı
2,5 su bardağı erişte
2 tane kuru soğan
1 paket krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz

Pazılı Erişte Dilimleri Yapılışı
Eriştelerin üzerine bir tutam tuz ekleyip haşlayın, süzün.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.
Pazıları yıkayıp doğrayın ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Ocaktan alın ve soğutun.
Karıştırma kabına kavrulmuş pazıları, erişteleri koyup krema, tuz ekleyip karıştırın, cam fırın kabına alın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılan fırında 15 ila 20 dakika pişirin.