2018/07/09

Doğal Antibiyotik Adaçayı Kürü Maranki Formülü

  Hiç yorum yok

Doğal Antibiyotik Adaçayı Maranki Formülü
Bitki bilimi uzmanlarından Ahmet Maranki doğal antibiyotik olarak adaçayını öneriyor. Adaçayı doğal antibiyotik olarak bakalım Maranki'nin kullanım önerisi nasıl?

Adaçayı demleme yöntemiyle hazırlanır. Demleme yöntemi şöyledir:
1 tatlı kaşığı dolusu adaçayından 1 su bardağı dolusu kaynar suya konup 2 dakika kaynatılır. Daha sonra üzeri örtülüp 10 dakika demlendirilir ve süzülerek günde en fazla 2-3 bardak içilir. (eğer taze adaçayı bitkisi kullanılacaksa demleme süresi 4-5 dakika olmalıdır).

Kuru adaçayı bitki çayı demleme usullerinden biride şöyledir:
1 litre kaynayan suya yarım avuç adaçayı yaprağı ve çiçeğinin karışımından atılır. yemeklerden sonra 1 fincan içilir.

Adaçayının halk arasındaki diğer isimleri
1- meryemiye
2- dişotu

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder