2017/08/10

Dereotlu Kıtır Poğaça tvyemek Tarifi


tvyemek dere otlu kıtır poğaça tarifi yapımı
Bu tarif tvyemek sayfasına özel bir tariftir.
Dereotlu Kıtır Poğaça Hamur Malzemeleri (1 tepsi için)
Yarım paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tane yumurta akı
1 tane bütün bir yumurta
1 paket kabartma tozu
Kıvama göre un
2 dal ince doğranmış dere otu
1 çay kaşığı tuz

Dereotlu Kıtır Poğaça İç Malzemesi
Sevdiğiniz bir beyaz peynir

Dereotlu Kıtır Poğaça Üzerinin Malzemesi
1 Yumurta sarısı
Susam

Dereotlu Kıtır Poğaçanın yapılışı
Yoğurma kabına hamur malzemelerinin tümünü koyup kulak memesi kıvamından az yumuşak hamur yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayıp açın ortasına beyaz peynir koyup poğaça şeklinde kapatıp tepsiye dizin.
Yumurta sarısını yarım çay kaşığı su ile inceltin ve bunu poğaçaların üzerine sürün.
En son susam serpin ve 180 derece fırında pişirin.