2017/06/20

Yemek Salçasındaki Küf Nasıl Önlenir Salça Saklama Formülü


buzlukta salça sakalma yöntemi Yemek salçalarındaki küfler neyle önlenir pratik yolu nedir
Bir çok kişi salçanın kapağını açtıktan sonra belli bir zaman sonra salçanın etrafında yeşil yeşil küflenmeden yakınır.
Halk arasında salçanın küflenmesine barlandı veya yeşerdi denir.
Salçaları alırken kullanım sıklığı ve miktarına göre almak daha doğru olur. Fakat " yok ben çokça alıyımda evde bulunsun olur olmadık yerde salçasız kalmayım" diyorsanız, salçanızı uzun süre küflenmeden saklayabilmeniz için,  bir kaç yöntem var.
1- Salçada çok hafif bir küf varsa veya tadında bir farklılık varsa, salçayı tencereye koyup içine az miktar kaya tuzu atıp bir taşım kaynatın.
2- Salçayı kullandıktan sonra üzerine bir tutam tuz atıp üzerine zeytinyağ koyun.
3- Tereyağı eritip salçanın üzerine dökün ve salçayı dolaba koyun. (bu yöntem genellikle uzun süre salça saklama şeklidir)
4- Salça kaşık kaşık küçük göz göz olan buz kalıplarına dökülür dondurulur. Dondurulduktan sonra poşetlere konur. Yemek yaparken ne kadar salça gerekiyorsa o kadar donmuş küp küp salça kullanın.
Evde salçanızı kendiniz yapmışsanız içinde tuz olacağı için muhtemelen uzun süre dayanacaktır. Ancak salçanın dahada uzun süre dayanıklı olması için, özellikle bir kaç kavanoz salça saklamak durumundaysanız 3. ve 4. yöntem çok daha ideal olacaktır.