Oğmaç Çorbası Yapılışı Pınar Altuğ Ramazan Lezzetleri Tarifi
Oğmaç Çorbasının Malzemeleri
1 au bardağı un
1 tane yumurta beyazı
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Nane
Pul Biber
Kırmızı toz biber
Tuz
Tereyağı
Su
Oğmaç Çorbası Sos Malzemesi
Tereyağ
Salça
Oğmaç Çorbasının Tarifi Yapılışı
Unu yumurtanın beyazı ile karıştırılır karışan hamur elle ovalanır.
Bir tencerede su kaynatılır ve biraz tereyağ ve tuz ile tatlandırılır.
Daha sonra elle ovalanan un kaynayan suyun içine topaklanmasını önlemek için yavaş yavaş atılıp karıştırılır ve pişirilir.
Daha sonra ocak kapatılır ve çorbaya birazcık daha soğuk su eklenerek kıvama getirilir.
İçine yoğurt, kırmızı biber, nane eklenir. Üzerine pul biber serpilir.
Tereyağda salça ve sarımsak yakılıp üzerine gezdirilir servis yapılır.