Böğürtlen Meyveli İrmik Tatlısı Yapılışı Kolay Tarif Malzemeleri
Böğürtlen Meyveli İrmik Tatlısının Malzemeleri
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Böğürtlen Meyveli İrmik Tatlısının Üzerinin Malzemeleri
1 paket krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Böğürtlen
Vişne
Çilek
4 kaşık toz jöle
1 su bardağı su (yarısı sıcak su)
Böğürtlen Meyveli İrmik Tatlısının Yapılışı
İrmikler tencereye konur üzerine toz şeker, vanilya, süt ilave edilip güzelce karıştırılır.
İrmikler ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve içine tereyağ konup karıştırılır ocaktan alınır.
Cam tepsi veya kase su ile ıslatılır.
Pişirilen irmikler su ile ıslatılmış cam tepsiye dökülür.
İrmikler dinlenirken diğer tarafta bir kaseye krem şanti dökülür.
İçine süt konup önce biraz karıştırılıp daha sonra mikser ile krema kıvamı alana kadar çırpılır.
Hazırlanan krema sıkma tormasına doldurulur.
İrmiğin üzerine meyveler konur.
Sıkma torması ile krema meyvelerin arasına sıkılır.
Bir kaseye toz jöle konur içine su ilave edilir ve çırpılır.
Çırpılan jöle irmik tatlısının üzerine gezdirilerek dökülür.