2017/05/17

Vücutta Sebepsiz Kaşıntısı Olanlar Nelerden Uzak Duracak


hangi yiyecekler vücutta kaşıntı yapar
Vücudunun herhangi bir bölgesinde veya bölgelerinde bir sebep olmaksızın yada bir hastalığa bağlı olmaksızın nedensiz şekilde aşırı şiddette kaşıntı varsa bazı gıdalardan uzak durulması gerekiyor.
Aniden bir gerek vücutta gerekse cildinizde karşıntı şişme gibi alerjik bir reaksiyon görürseniz ilk önce kaşıntıdan şişmeden 1 saat önce ne yediğinizi düşünün. Çünki kaşıntı meydana gelmeden önceki 1 saatte yediğiniz bir şeye veya yediğiniz gıdanın içindeki herhangi bir madde alerjik kaşıntıya sebep olmuş olabilir. Hastaneye gittiğinizde doktorun size soracağı ilk şey "1 saat önce ne yediniz?" olacaktır bu nedenle 1 saat önce ne yediğinizi belirlemeniz doktorunuzun uygulaycağı tedavi açısından önem taşımaktadır.

Sebepsiz yere vücutta kaşıntısı olan kişi hangi gıdaları tüketmeyecek
1- fazla çay içiliyorsa, çay kesilecek
2- susamlı simit yenmeyecek
3- helva yenmeyecek
4- susamlı bütün yiyeceklerden uzak durulacak
5- Acı tüketilmeyecek
6- Baharat tüketilmeyecek
7- Domates suyu tüketilmeyecek
8- Portakal suyu tüketilmeyecek
9- Greyfurt suyu tüketilmeyecek
10-Turşu tüketilmeyecek

Ayrıca hekim bir arkadaşımdan duyduğum gıdalarda biri çilek diğeri hindistan cevizi.
Bu iki gıda kişinin bir alerjik bünyesi varsa o kişinin alerjisini ortaya çıkarıyor.
Not:çilek ve hindistan cevizi alerji yapmıyor sadece alerji varsa ortaya çıkarıyor.