2017/05/16

Tandır Lezzetinde Fırında Dana Sırt Kaburga Gürkan Şef Tarifi


gürkan şefin fırında tandır sırt kaburga tarifi yapılışı
Fırında Dana Sırt Kaburga İçin Malzemeler Neler?
3-4 kilo kadar dana sırt kaburga
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
6-7 diş sarımsak
4-5 dal taze biberiye
yarım limon
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
2-3 tane defne yaprağı
Yağlı kağıt.

Fırında Dana Sırt Kaburga Nasıl Yapılır Tarifi
Dana sırt kaburganın altına yağlı kağıt konur.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Üzerine deniz tuzu serpilir.
Sırt kaburganın yanına yağlı kağıdın üzerine kabuklu halde sarımsaklar atılır.
Sırt kaburganın üzerine biberiye atılır. (kuzu kaburgada taze kekik konur)
Sırt kaburganın üzerine halka halka kabuklarıyla dilimlenmiş limon konur.
Sırt kaburganın üzerine parça parça tereyağı konur.
Üzerine karabiber çekilir.
Tüm malzemeler konduktan sonra altta serili olan yağlı kağıda kundak gibi kapatılır.
Yağlı kağıda etlerimizi kundakladıktan sonra alüminyum folyoya güzelce tekrar sarılır.
Daha sonra 180 derecede 5 saat pişirilir.
Pişen sırt kaburgaların yanında pilav ve salata ile mükemmel bir servis yapabilirsiniz.
Malum çok kısa bir zaman sonra Mübarek Ramazan ayına giriyoruz ve doğal olarak yemek davetleri başlayacak.
15- 20 kişinin doyacağı miktarda harika bir iftar yemeği tarifi yukarıda...
Malzemeleri 15 veya 20 kişinin doyacağı ölçülerde verilmiştir. Ancak siz kendinize göre miktarı azaltabilirsiniz.