2017/05/17

Diz Ağrılarına Muz Lapası Feridun Kunak Tarifi


Diz Ağrılarına Muz Lapası Feridun Kunak formülünün tarifi
Diz Ağrılarına Muz Lapası Malzemeleri
2 tane muz
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı kantaronlu ozon yağı
1 tatlı kaşığı at kestanesi yağı

Diz Ağrılarına Muz Lapası Yapımı Yapılışı
Muzların dış kabukları soyun ve kabuklarını tavada güzelce ısıtın.
Bir kaseye susam yağını, kantaronlu ozon yağını, at kestanesi yağını koyun karıştırın.
Isınan muz kabuklarının içine yağ karışımından sürülür.
Ağrıyan dizler önce ısıtılır daha sonra hazırlanan yağlanan muz kabukları ağrıyan bölgeye konur.
Üzeri naylon kapatılıp daha sonra streç filmle sarılır.
Muz lapası ağrıyan dizlerde 4-5 saat bekletirlir.