2017/03/18

Feridun Kunak Bağırsakları Çok İyi Çalıştıran Sumaklı Formül


Bağırsakları Çok İyi Çalıştıran Sumaklı yoğurtlu kür
Feridun Kunak Bağırsakları Çok İyi Çalıştıran Sumaklı Yoğurt Malzemesi
1 çay kaşığı sumak
1 kase yoğurt

Feridun Kunak Bağırsakları Çok İyi Çalıştıran Sumaklı Yoğurt Yapılışı
Akşamları yatmadan önce bir kase yoğurda, 1 çay kaşığı sumak dökülüp yenir.

Yoğurdun faydaları:
Osteoporoz: Kemik dokusunun içinde anormal derecede boşluklara neden olan osteoporozun önlenmesi ve tedavisi sürecinde beslenme önemli bir rol oynamaktadır.
Hipertansiyon: Kan basıncının normalden yüksek olması durumu olan hipertansiyon çoğunlukla hiç bir belirtiye yol açmaz ve zaman için damarları tahrip ederek kalp ve damar hastalıklarının önünü açar.
Sindirim: Bağırsaklarda bulunan ve tüketilen gıdaların sindirimi sırasında kullanılan “iyi bakteriler”in sayısı azaldığında kabızlık gibi sindirim sorunları görülür.
Kolon Kanseri: Yoğurdun sindirimi kolaylaştıran etkisi kolon kanserine karşı koruma amaçlı olarak önerilen gıdalar arasında yer almasını sağlıyor.
Ülseratif Kolit: Bir bağışıklık sistemi hastalığı olarak kabul edilen ve kesin bir tedavisi bulunmayan ülseratif kolitin en sık görülen belirtisi uzun süre devam eden ve zaman zaman kanlı olarak görülen ishaldir.
Enfeksiyonlar: Yoğurt, enfeksiyonel hastalıklara karşı vücudun direncini arttırarak özellikle kış aylarında sık görülen gribe yakalanma riskini düşürür.
Diyabet: Diyabet diyetinde tüketilen karbonhidrat miktarının dikkatli izlenmesi ve karbonhidrat içeren gıdaların mümkün olduğunca az tüketilmesi önemlidir.
Kilo Kontrolü: Yoğurt yüksek kalorili atıştırmalıklara oranla daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.
Vitamin ve Mineraller: Kemik sağlığı için kritik öneme sahip kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan yoğurt ayrıca sinir sisteminin normal fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olan B12 vitamini içermektedir.
Menopoz: Yoğurt menopoz döneminde görülen terlemeleri azaltmak için tavsiye edilmektedir ve bu dönemde görülen kemikle ilgili problemlerin riskini azaltmak için tüketilebilir.
Beyin Fonksiyonları: Kaliforniya Üniversitesi (UCLA) tarafından yapılan bir araştırmaya göre probiyotik gıdalar beyin fonksiyonlarını geliştiriyor.

Sumak'ın Faydaları:
C vitamini  deposu olan bu şifalı baharat, antioksidan deposudur.
Kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
İshale iyi gelmesi de sumak faydaları arasındadır.
Diyabet yani şeker hastalığı gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelir.
Artrit gibi kemik rahatsızlıkları ve deri iltihabına fayda sağlar.
Sumak yapraklarından hazırlanan lapa ile deri döküntüleri iyileştirilebilir.
İltihaplı diş etleri ve dudaklara karşı yaprakları iyi gelir.
Kanser rahatsızlığına yarar sağlar.
Hazımsızlığa iyi gelir, sindirim sistemini rahatlatır.
İdrar kaçırma, idrar tutamama rahatsızlığına iyi gelir.
Kışın grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma oranı artar.
Anti mikrobiyal özelliği vardır. Bu sayede bakterilere karşı vücudun mücadele etmesine yardım eder. Ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır. Bronşite karşı da iyi gelir. Solunum sistemini rahatlatıcı özelliği vardır. Yaprakları kaynar suda demlenir ve bu su ılındıktan sonra gargara yapılırsa boğaz ağrısına yarar sağlar.
sumak tohumlarının akciğer enfeksiyonuna ve bu enfeksiyona neden olan mantara karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan diğer araştırmalara göre, diyabet ve obeziteye karşı da bu şifalı baharatın iyi geldiği belirtilmiştir. Kan şekerini düzenler. Kolesterolü de düzenleyici etkisi vardır.