2017/03/29

Arda'nın Mutfağı Patates Keki Yapımı Tarifi


patates keki nasıl yapılır arda
Arda'nın Mutfağı Patates Keki Malzemeleri:
4 tane patates
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz
2 dal biberiye
Yarım su bardağı krema
Muskat
Yarım çay kaşığı toz sarımsak
Beyaz biber
Yarım su bardağı parmesan
Yarım çay kaşığı pul biber

Arda'nın Mutfağı Patates Keki Yapılışı:
Bir tencerede su kaynatılır.
Patatesler soyulup mümkün olduğu kadar ince yuvarlak olarak dilimlenir ve suyun içinde nişastası çıkarılır.
Patatesler kaynamakta olan suyun içine konur 10 dakika kadar kaynatılır.
Karıştırma kabına yumurtalar kırılır ve çırpılır.
Çırpılan yumurtaların içine sıvı yağ konur yine çırpılır.
İçine süt eklenir yine çırpılır.
Un, tuz ve kabartma tozu karıştırılıp sıvı karışımın içine dökülür ve dıştan içe doğru karıştırılır.
Biberiye incecik kıyılır
Kaynayan patatesler süzülür ve kısmen haşlanan patateslerden 10-12 tane ayırın geri kalan patateslerin üzerine biberiye, krema, tuz, rendelenmiş muskat, toz sarımsak, beyaz biber konup patates ezeceği ile dikkatlice ve hafifçe çok fazla olmamak şartıyla ezilir.
Hafifçe ezilen patatesler sıvı karışımla birleştirilir, parmesan konur ve yine dıştan içe olarak karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba hazırlanan karışım dökülür ve tepsiye güzelce her tarafına yayılır.
Kalıba dökülen karışımın ortasında biraz çukur yapılıp daha önce ayrılan patatesler çukur olan kısımlara güzel şekil verilerek konur. Patateslerin üzerine zeytinyağ sürülür. Üzerine pul biber serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirlir.