2017/03/31

Ardanın Mutfağı Köfteli Hamur Topları Yapımı Tarifi


Ardanın Mutfağı Köfteli Hamur Topları nasıl yapılır
Köfteli Hamur Topları Hamur Malzemeleri
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytin yağı
un ve tuz

Köfteli Hamur Topları Hamurun Yapılışı
Bir kaseye maya, su ve toz şeker konur. Yoğurma kabına un konup ortası açılır ve hazırlanan maya, zeytinyağı unun ortasına dökülür. tuz ilave edilip hamur haline getirilir. Hamurun üzeri kapatılır ve mayalanmaya bırakılır?

Köfteli Hamur Topları Malzemeleri
500 gram orta yağlı kıyma
1  tane rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı köfte baharı
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 tane yumurta
Küp küp kesilmiş kaşar peyniri
tuz ve karabiber

Köfteli Hamur Topları Yapılışı
yoğurma kabına kıyma, suyuyla beraber rendelenmiş soğan,  ezilmiş sarımsak, ketçap, hardal, köfte baharı, tuzu, karabiberi, yumurtayı ve ekmek kırıntısı koyup yoğurun.
derin dondurucuda bekletilen küp küp doğranmış kaşar peynirleri çıkarılır.
kıymalı harçtan 8 eşit parçaya ayrılır ve parçalardan alınıp elle açılır yassılaştırılıp ortasına kaşar peyniri konur ve yuvarlanır.
Tavayı ocağa koyup ısıtın sonra az miktarda zeytin yağı gezdirin, köfteleri tavaya koyarak biraz pişirin.
Hamur 8 parçaya ayrılır köfteleri içine alabilecek şekilde açılır ortasına daha önceden hazırlanmış köftelerden 1 tane koyup çevresini kapatın top şeklini aldırın. Diğer parçalarda aynı şekilde yapılır.
Hazırlanan köfteli hamurlar tepsiye dizlir üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı olarak hamurların üzerine çörek otu vs koyabilirsiniz.
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede - 25-30 dakika pişirilir.