2016/12/10

Nursel'in Evi Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Muhallebi Dolgulu Kurabiye yapımı 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma
Muhallebi Dolgulu Kurabiye

Muhallebi Dolgulu Kurabiye Hamuru İçin Malzemeler
2,5 yemek kaşığı tereyağ
125 gr margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Muhallebi Dolgulu Kurabiyenin muhallebisi malzemeleri
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta

Muhallebi Dolgulu Kurabiye üzeri malzemesi
160 gr. bitter çikolata
100 gr beyaz çikolata

Muhallebi Dolgulu Kurabiyenin yapılışı:
Muhallebi Dolgulu Kurabiye yapımına ilk önce muhallebi yapımından başlanır. Süt, 8 yemek kaşığı, şekeri hindistan cevizi, nişasta hepsi bir tencereye konur. Muallebi koyulaşınca ocak kapatılıp vanilya ve tereyağı ilave edilir muhallebi soğumaya bırakılır. Muhallebi soğuduktan sonra topak topak kalmaması için blendırdan geçirilir.
margarini ve tereyağı bir kaba konur, pudra şekeri ilave edilir, yoğurt, sıvıyağ, vanilya, kıvamına göre azar azar un ilave edilir ve hamur yağrulur.


Yoğrulan hamurlardan küçük parçalar alınıp yuvarlanır içi oyulur ve soğuyan muhallebiden çay kaşığıyla az miktarta konur ve açık olan kısım kapatılır (resim 2 deki gibi), kapatılan hamurlar tekrar yuvarlanır. Pişirme kağıdı konan tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişirilir.
bitter çikolata benmari usulü eritilir pişen kurabiyeler bu sosa batılıp ters çevrilir. Yine beyaz çikolatada benmeri usulü eritip, bitter çikolatalı kurabiyelerin üzerine şekilli olarak süslenir.