2016/12/10

Nursel'in Evi Meksika Fasülyeli Salata Tarifi 9 Aralık, 09.12.2016 Cuma


Nursel'in Evi Meksika Fasülyeli Salata
Nursel Ergin'in yemek programı tariflerinden Meksika Fasülyeli Salata yapımı anlatılmıştır. Birbirinden farklı tatlar lezzetler bulunan program tüm hanımların dikkatini çekmekte... Bu salatada magnezyum açısından zengin magnezyum özellikle menopoz döneminde faydalı..

Meksika Fasülyeli Salata Malzemeleri
Karışık yeşiller
5 yemek kaşığı meksika fasülyesi
5 yemek kaşığı lor peynir
2 yemek kaşığı kinoa
3 yemek kaşığı maş fasülyesi tohumu
2 yemek kaşığı soya filizi
yarım avokado
1 çay kaşığı dövülmüş keten tohumu
limon
zeytin yağı
tuz

Meksika Fasülyeli Salata Yapılışı
Yeşillikler bir kaba elle parçalanır.
Meksika fasülyeleri, Lor peynir, haşlanmış Kinoa, çekilmiş keten tohumu, daha önceden filizlenrilmiş maş fasülyeler, soya filizi, küp küp doğranan avokado, limon sıkılır, baharatlar ve tuz ilave edilir karıştırılır.

Maş Fasülyesinin Filizlendirilmesi
Maş fasülyeleri 1 gece geniş bir kapta su ile bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür ve bir kavanoza konup ağzı kapatılır. 3-4 gün boyunca her gün maş fasülyelerini yıkayıp tekrar kavanoza konularak filizlendirme işlemi yapılır.