2017/08/23

Portakal Yaprağının Çürümeden Muhafazası


0
Kış aylarının meyvesi olan portakalın yaprağının özellikle şiddetli kabızlık için çok faydalı olduğunu bilenler veya duyanlar vardır.
Ancak sorun şuki yaz ayında portakal yaprağı nasıl bulunur?
Bazımız portakal yaprağını kurutma yoluyla muhafaza edip şiddetli kabızlık yaşandığında kullanmak biraz biraz kullanılır.
Ama portakal yaprağını kurutmak ne kadar doğru? Kurutulmuş portakal yaprağı şiddetli kabızlığa iyi gelirmi fayda sağlarmı oda kafalarda soru işareti bırakıyor.
Benim aklıma derin dondurucuda saklama yolu geldi. Çünki kış için sebzeleri tazeliğini koruması için saklamıyormuyuz? Evet saklıyoruz. Peki neden portakal yaprağıda derin dondurucuda tazeliğini koruması için saklanmasın?
Elbette portakal yaprağını direk olarak poşetleyip derin dondurucuya koymayacağız şöyle yapacağız; Portakal yaprağını güzel bol su ile iyice yıkayacağız çünki üzerinde ilaç yada toz toprak olabilir.
Daha sonra portakal yapraklarının iyice kurumasını bekleyeceğiz. Çünki sulu kalırsa yapraklar buzlanır ve derin dondurucudan çıkarınca yaprak cıvır.
Bu nedenle portakal yaprakları yıkanıp kuruduktan sonra herhangi bir poşete değil buzdolabı poşetlerine konup içinin havası alındıktan sonra derin dondurucuya koyacağız. Hepsi bu kadar.
Yaz aylarındada şiddetli kabızlık çekenler portakal yaprağından çay yapıp içebilecek. Yada portakal yaprağını başka hangi sebep için kullanıyorsanız yaz ayındada taze taze kullanma şansınız olacak.