2017/03/24

Memet Özer Doyuran Pasta Yapımı Tarifi


Memet Özer Doyuran Pasta nasıl yapılır
Doyuran Pasta Malzemeleri:
Çekilmiş bayat kek
80 gram sütlü çikolata
80 gram bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı çikolata
1 çay bardağı file fındık
1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı ve ceviz

Doyuran Pasta Üzeri İçin Malzeme
1 paket bitter çikolata

Doyuran Pasta Süsleme Malzemeleri:
pasta süsü, file fındık, antep fıstığı

Doyuran Pasta yapılışı:
Doyuran pasta için öncelikle krema ısıtılıp çikolata ilave edilir ve kremanın ısısıyla çikolataların erimesi sağlanır.
Bir başka karıştırma kabında çekilmiş bayat keki, cevizi, fındığı, fıstığı birlikte karıştırlır.
Karıştırılan kuru malzemelerin içine hazırlanan çikolatalı krema ilave edilir.
Malzemeleri karıştırılan hamur bir streç filme konur ve rulo şeklinde sıkıca sarılır.
Derin dondurucuda biraz dondurulup, dondurucudan çıkartılıp dilimler halinde kesilir.
Kesilen parçalar çikolataya bandırıp ardından süslemek istenilen malzeme serpilerek servis edilir.